ØRNHØJ  LOKALHISTORISKE  ARKIV

Om Arkivet Ny Ørnhøjbog Slægtsforskning Landmænd i
Sogn
et 1943
Bestyrelsen & Info Har du Arkivalier?

Thorkild Munk var medstifter af arkivet, samt formand for bestyrelsen og arkivleder i mange år. Han var født 1926 og døde 2017.

Thorkild skrev flere bøger om lokalområdet. bl.a. Bogen: "Ørnhøj by og land - før og nu" som nu er udsolgt fra forlaget! Heldigvis gav Thorkild arkivet tilladelse til at udarbejde en version 2,
og det er vi nu gået i gang med.

I den ny-reviderede udgave vil vi medtage de nyeste ejer oplysninger om samtlige huse i byen - ikke kun de gader og huse Thorkild medtog, som der var erhverv i. Vi vil også medtage alle landejendomme beliggende i Ørnhøj sogn. Undtagen dem i Abildå.
Thorkild skrev nemlig også en bog om Abildå og Fjaldenes historie, den kom i en ny-reviderede udgave af Ellen og Kaj Pedersen i 2017. (Bogen kan bl.a. købes gemmen arkivet).

I forbindelse med vores bogprojekt, vil vi have behov for fotografering af huse og landejendomme. Derfor vil I se os med kamera i bybilledet. Ejerne af landejendommene vil også få besøg. Fotograferingen her vil foregå med en drone. Det er Mikkel Tybjerg , søn af Karina og Casper Tybjerg fra firmaet TTF som står for droneprojektet - Mikkel vil fotografere sammen med sin bedstefar, Henning Mikkelsen, som bor her i byen.

Bogprojektet vil komme til at tage tid. Indsamling af ejeroplysninger, skriveprocessen, fondsansøgninger, trykning og udgivelse m.m.
Vi håber at bogen kan være klar til salg i løbet af 2021

En stor del af arkivets fotos og arkivalier er scannet og kan ses på: www.arkiv.dk